U Bihaću otvorena knjiga žalosti za Donnu Ares: Zadužila nas je svojim djelima

U Gradskoj galeriji u Bihaću danas je otvorena knjiga žalosti u spomen na heroinu ovog grada Donnu Ares.
U organizaciji JU Kulturni centar Bihać i koncertne agencije Stage Art danas i sutra građani Bihaća imaju priliku upisivanjem u Knjigu žalosti odati posljednju počast prerano preminuloj sugrađanki.

Uz simboličan naziv “Idi, idi, moja vilo – sjećanje na Donnu Ares” od 13 sati u Gradskoj galeriji otvorena je knjiga žalosti, dok je na Gradskom trgu na bini, gdje je Donna Ares bezbroj puta nastupila, postavljen veliki poster i cvijeće, uz mogućnost da građani Bihaća donesu cvijeće i polože ga ispred njene fotografije.

Elmir Rekić iz agencije Stage Art rekao je za Klix.ba da je Donna Ares mnogim stvarima zadužila Bihać i Bišćane.

“Mnogi to ne znaju, no Udruženje muzičara Bihaća davne 1993. dobilo je naziv ‘Azra’ i to upravo po našoj Azri Kolaković, koja je u to vrijeme bila najperspektivnija mlada umjetnica. Uz to, ona je prva pobjednica Bihaćkog festivala 1995. godine, prvo mjesto je podijelila i 1997. s pjesmom ‘Kazna’ koja ju je lansirala te godine, čak i prije takmičenja za ‘Doru’. Pet puta zaredom se vraćala na festival u svom gradu”, kazao je Rekić.

U Bihaću se danas na brojnim mjestima mogu čuti pjesme po kojima je Donna Ares bila prepoznatljiva, a večeras od 19 sati na Gradskom trgu bit će upriličeno okupljanje i druženje koje organiziraju njeni najbliži saradnici i prijatelji.

U srijedu, 4. oktobra, od 11 sati u sali Kulturnog centra održat će se komemoracija, dok je posljednji ispraćaj zakazan u 16 sati na gradskom mezarju Humci.

Donna Ares preminula je jučer u 41. godini u rodnom Bihaću nakon teške bolesti.

Related posts