U Bihaću 29. juna počinje Prva konferencija bh. dijaspore

Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću i Razvojna agencija USK, u partnerstvu sa Privrednom komorom USK, 29. i 30.6.2018. u Bihaću organizuju 1. konferenciju bh. dijaspore pod nazivom “Bosanskohercegovačka izvrsnost – uloga dijaspore u jačanju ekonomskih kapaciteta Bosne i Hercegovine”.

Primarni fokus konferencije su investicije dijaspore u BiH, te turizma kao najbrže rastućeg sektora USK, saopćeno je iz Vlade USK-a.

Ciljevi konferencije su: stimuliranje investicija i poslovne saradnje domaćih investitora sa bh. dijasporom, prezentiranje dostupne tehničke podrške i grantova investitorima iz bh. dijaspore, prezentiranje domaćih investicijskih projekata, inoviranje nastavnih planova i programa za potrebe jačanja turističkih kapaciteta USK-a.

Prijatelji konferencije:

USAID – projekat “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”

Privredna komora USK

WWF Adria “Zaštićena područja za prirodu i ljude”

Turistički klaster “Una”

BH Futures Foundation

Ova konferencija će okupiti govornike i govornice iz privatnog i javnog sektora, a očekuje se dolazak velikog broja potencijalnih investitora, ali i ljudi sa novim idejama i biznis projektima, koji kroz ovaj skup žele predstaviti svoje prijedloge i stvoriti nova partnerstva koja će doprinijeti – kako održivom razvoju Unsko-sanskog kantona, tako i cijele BiH.

Related posts