U Banjoj Luci uhapšene osobe iz Sremske Mitrovice koje su pokušale ubiti policajce u Srbiji

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su jučer četiri muškarca iz Sremske Mitrovice od kojih je za dvojicu bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog pokušaja ubistva, ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog posjedovanja oružja.
Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, uhapšeni su V.T.(1979) i B.P.(1989) koji se terete za navedena krivična djela, te M.M.(1986) i Z.K.(1968). Pretresom automobila BMW pronađeni su predmeti koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela.

“Policijski službenici su lica V.T. i B.P. nakon ispitivanja predali u nadležnost Suda BiH, a nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja da li se oni i M.M. i Z.K. mogu dovesti u vezu sa izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka. Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima dostavit će se informacija Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka”, saopćeno je iz PU Banja Luka.

V.T. i B.P. se terete za napad na policajca i zatvorskog čuvara koji su izveli 11. decembra 2017. godine u ugostiteljskom objektu “Carska palata” u Sremskoj Mitrovici. Policajac Vladimir Nedeljković i čuvar Miroslav Manjoš su zadobili teške tjelesne povrede nakon što su ih izudarali rukama, stolicama i flašama, a potom pucali na njih. Lica su im potpuno unakažena u napadu, a čuvar je ostao bez uha. U napadu su povrijeđene i dvije djevojke koje su zadobile lakše povrede.

V.T. je od ranije poznat policijskim snagama jer je osuđivan čak osam puta, kao i B.P. koji je također osuđivan. Nakon napada bili su bjekstvu.

Related posts