Turbulencije su prošlost: Jedinstvo dobija novog trenera!?

Nakon što je deblokiran račun, otklonjena je najveća prepreka za nesmetano poslovanje Jedinstva. Uprava ovog federalnog prvoligaša vraća se redovnim aktivnostima i već za sutra je zakazana prozivka za proljetni dio sezone.

U odnosu na protekli period igrački kadar Jedinstva će biti znatno izmijenjen. Redove bihaćkog kluba su napustila šestorica prvotimaca, tačnije Almin Abdihodžić, Isak Šehić, Mirza Burnić, Sinan Samardžić, Mujo Mujagić i Aleksandar Pantić, kao i dosadašnji šef struke Selam Tulić zajedno s pomoćnikom Safetom Nadarevićem.

Kako stvari stoje, na kormilu Jedinstva u narednom periodu će biti 43-godišnji stručnjak Nedžad Žerić koji bi trebao sutra izvršiti prozivku. Žerić je dobro poznato ime u Bihaću, obzirom da je u prošlosti s uspjehom nosio crveno-bijeli dres, a također je veliki trag ostavio i u Rudar Prijedoru.

“Dogovorio sam se s čelnicima Jedinstva i za sutra je zakazana prozivka. Radujem se povratku u Bihać, to je moj grad. Imam dosta prijatelja u Bihaću i vežu me lijepe uspomene za period kada sam igrao za Jedinstvo. U ovom momentu primarni cilj se svodi na opstanak, ali uvjeren sam da će se Jedinstvo uskoro dići i zauzeti onu poziciju koju i zaslužuje”, kazao nam je Žerić.

U najtežim trenucima za Jedinstvo svoju vjernost klubu bez ijednog odstupanja pružali su navijači. Bili su bezrezevna podrška čelnicima kluba i igračima, a to će sigurno činiti sa još većim elanom i željom u narednom periodu, piše SS.

Related posts