Tuga i bol: Klanjana dženaza Amiru Aliću koji je poginuo u strahovitoj nesreći kod Ilijaša

Na Gradskom groblju Vlakovo danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Amiru Aliću (24), koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila na dionici brze ceste Ilijaš – Visoko.

Brojni prijatelji i članovi porodice oprostili su se od mladića.

U nesreći je lakše povrijeđen i prijatelj nastradalog mladića Ferid Hadžihaskić (22), koji je velikom brzinom vozio Audi A8, kojim je udario u zaštitni zid mosta, piše Avaz.

Nesretni Alić je ispao iz vozila i preminuo na licu mjesta. Hadžihaskić je nakon saniranja povreda u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, ali je u međuvremenu pušten na slobodu, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Kako tvrdi vještak, uzrok nesreće nije mokra i klizava cesta.

Velika brzina

Inače, kako tvrde stručnjaci automobil koji se kreće brže od 150 kilometara na sat predstavlja bombu na cesti. Pri tolikoj brzni automobil prelazi 42 metra u sekundi. To predstavlja jako opasno ugrožavanje života ostalih učesnika u saobraćaju, jer je skoro nemoguće da neko može reagovati i skloniti se pri tolikoj brzini.

Kako je već ranije objavljeno u medijima, mladići su krenuli u Zenicu, ali su se zbog obustave saobraćaja zbog nesreće, koja se dogodila ranije, odlučili vratiti nazad u Sarajevo. Tada je volan preuzeo Ferid H.

Alića, koji je ispao iz vozila, pokušali su reanimirati učesnici u saobraćaju koji su se zatekli na mjestu nesreće, ali mu nije bilo spasa.

 

Related posts