Tučnjava Ibake i Chrissa u Clevelandu: Sijevale šake, sudija isključio ratoborni dvojac

Košarkaši Cavaliersa pobijedili su u Clevelandu ekipu Toronto Raptorsa rezultatom 126:101, a koliko je neočekivan poraz pogodio gostujuće igrače pokazuje i reakcija Sergeja Ibake u posljednjim trenucima treće četvrtine.

Naime, španski reprezentativac je nakon duela s Marqueseom Chrissom završio na parketu, a potom je krenuo i fizički da se obračuna s igračem Cavsa.

Došlo je do guranja, a na usporenom snimku se vidi da je Chriss šakom zakačio Ibaku po glavi te da mu krilni košarkaš Toronta nije uspio vratiti istom mjerom.

Sudije su naravno ratoborne igrače poslali u svlačionicu, a sasvim sigurno je da Chrissa i Ibaku očekuju suspenzija i novčane kazne.

Podsjetimo, košarkaš Raptorsa se treći put ove sezone fizički obračunavao sa protivnicima i zbog ponovljenog prekršaja vjerovatno će odmarati tri do pet utakmica. Cijena za svaki propušteni meč bi bila 149.000 dolara.

Inače, najbolji igrač utakmice bio je Collin Sexton s 28 postignutih poena i pet asistencija, a podršku je imao u Cediju Osmanu, koji je imao 19 poena te po sedam skokova i asistencija. Kod poražene ekipe najbolji je bio Kawhi Leonard, koji je imao 25 poena i devet skokova.

Raptorsi su drugi na Istočnoj konferenciji s 48 pobjeda i 20 poraza, dok su Cavaliersi tek na 14. mjestu s omjerom 17-50.

 

Related posts