Trumpova “zvijer” otporna je na metke, a sadrži i vrećice s krvlju

Trumpova limuzina Cadillac One, koju su Amerikanci nazvali “Zvijer 2.0”, je impresivnija i otpornija od one koju su imali njegovi prethodnici, uključujući i Baracka Obamu.

Službeno predsjednikovo vozilo ima i oružje – topove koji ispaljuju suzavac i pušku, a u automobilu su i boce s Trumpovom krvnom grupom, za hitne slučajeve.

Vrata i prozori limuzine otporni su na metke, a u slučaju hemijskih i bioloških napada automatski se blokiraju. Iako još nema službene potvrde, pretpostavlja se da će “Zvijer” biti otporna i na eksplozivne naprave.

“Zvijer” će imati oklop poput vojnih vozila, a vrata će biti toliko teška da ih neće niti biti moguće otvoriti iznutra, objavio je Autoweek.

Ipak, vozilo će zadržati neke od karakteristika Obaminog vozila koje je među najsigurnijim vozilima na svijetu. U taj automobil može stati sedam osoba, a ima i sakrivene rezerve kisika u slučaju da vanjski zrak bude toksičan. Automobil ima i kamere za noćno snimanje, gume obložene kevlarom, specijalnu pjenu koja se širi u slučaju sudara i sprječava da rezervoar s gorivom eksplodira, piše Daily Mail.

Cadillac One imao je premijeru 20. januara na Trumpovoj inauguraciji.

Related posts