Tri policajca posjetila Davora Dragičevića: "Nema ulaska, tražim izuzeće!"

Prema pisanju pojedinih medija, advokat kriminalističkog tehničara Zorana Bošnjaka, optuženog za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića, zatražio je da se odgodi izjašnjenje o krivici.

Davor Dragičević kaže da su mu jučer u dvorište došla tri inspektora kako bi mu uručili poziv za saslušanje u policiji zbog, kako su mu objasnili, ugrožavanja sigurnosti. Saslušanje bi, kako kaže, trebalo da bude danas. Za policiju je imao poruku.

Prema pisanju pojedinih medija, advokat kriminalističkog tehničara Zorana Bošnjaka, optuženog za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića, zatražio je da se odgodi izjašnjenje o krivici, jer optuženi ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Osnovni sud u Banjaluci je gotovo pet mjeseci nakon podizanja optužnice konačno zakazao ročište na kojem su se Bošnjak i drugooptuženi Mikica Marijanac trebali izjasniti o krivici.

– Jedan kad ode, otiće svi. Zato ne smiju da mrdaju sa svojih funkcija, jer bi se piramida srušila. Zato su policajci Bošnjak i Marjava naprasno razboljeli. Od koje bolesti? Bolest kriminal, korupcija i vjerovatno će da boluju dugo i nadam se u teškim mukama, rekla je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Sinoć se na Trgu Krajine obratila i Andrea Figurek, dokotr medicinskih nauka. Iz dijaspore je stigla da pruži podršku roditeljima Davida Dragičevića.

– Kao ljekaru i doktoru medicinskih nauka, jasno mi je već nakon prvog pogleda na fotografije sa Davidove obdukcije zašto sam uz porodicu Dragičević i zašto ću do kraja biti uz njih. Kao čovijeku nije mi normalno da nam djecu ubijaju, a po najmanje mi nije logično da se takvo jedno surovo ubistvo zataškava – poručila je Andrea Figurek.

Davor Drgaičević je poručio da su jučer i zvanično dobili rješenje o osnivanju Pokreta Pravda za Davida. Udruženje će od Nove godine početi s radom.

Izvor:oslobodjenje.ba

Related posts