Tri policajca i migrant povrijeđeni u požaru u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši

Sinoć oko 20 sati dva migranta su lišena slobode u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela krađe, potvrđeno je  u MUP-u USK. S obzirom na to da su bili u alkoholiziranom stanju i odbijali svaki vid saradnje s policijskim službenicima, migranti su smješteni u dvije pritvorske jedinice u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši.

“Oko 21 sat policijski službenici su primijetili da je došlo do požara u jednoj od pritvorskih jedinica u kojoj se nalazi migrant. Prilikom lokaliziranja požara tri naša službenika su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je migrant koji se nalazio u pritvorskoj jedinici zadobio teške tjelesne povrede”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako saznajemo, migrant je zadobio teške opekotine i nalazi se na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, dok su tri policajaca povrijeđena usljed udisanja dima.

Požar u Policijskoj stanici su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša oko 21:30 sati, a trenutno su u toku uviđajne radnje, nakon kojih će biti poznato više informacija o njegovim uzrocima.

Related posts