Tri dojučerašnja nezavisna vijećnika pojačala SDA u Bužimu

Kako je rekao predsjednik Povjereništva OO SDA Bužim Admir Begović, nakon jedne turbulentne godine SDA opet ima šest vijećnika što je čini najjačom strankom u Bužimu i što svakako nije konačan broj.

“Klub SDA broji danas tačno toliko vijećnika koliko ih je brojao nakon izbora 2016. Samo, ovaj put se ne radi o ničijim privatnim vijećnicima, već o ljudima koji istinski vole naš Bužim i koji istinski rade za sve Bužimljane. Znamo da nije nimalo jednostavno riješavati nagomilane probleme građana, no SDA ne bježi od problema i spremni smo na sebe preuzeti odgovornost za općinu koja je u ovom trenutku u evidentnoj ekonomskoj i društvenoj krizi”, naglasio je.

Naredni cilj SDA Bužim je pobjeda na prijevremenim izborima za načelnika, a 2020. pobjeda na redovnim lokalnim izborma.

“Današnji događaj je dokaz da su ovi ciljevi itekako ostvarivi“, smatra Begović.

Predsjednik Kluba SDA Suvad Veladžić osvrnuo se na razloge zbog kojih su pojedini vijećnici 2016. uskratili podršku SDA.

“Glavni razlog zbog kojeg su 2016. formirane nezavisne liste bili su pojedinci koji su SDA koristili isključivo za ostvarivanje ličnih interesa, dobijanje pozicija i drugih privilegija. To su isti ti pojedinci koji su pokrenuli medijsku kampanju blaćenja SDA, samo zato što stranka nije htjela da realizuje njihove zahtjeve. Srećom, njih više nema među nama. U SDA su ostali samo istinski članovi, oni koji zaista žele raditi u korist naše općine i takvi ljudi su u SDA uvijek dobrodošli”, rekao je Veladžić, te dodao da su ovogodišnji opći izbori pokazali kome je zaista stalo do Bužima.

Izvor:klix.ba

Related posts