Tragedija u Srbiji: Beba od četiri i pol mjeseca umrla u kolicima

RADMILA i Saša Marković iz Petlovače kod Šapca u subotu su ostali bez bebe stare 4,5 meseca, piše Telegraf.

Kristijan je zaspao u kolicima i više se nije probudio. Uzrok smrti trebao bi biti poznat nakon obdukcije.

“Jao, tata, mama, kako ćemo ovo preživjeti. Da ste samo vidjeli kako je lijep. Ali, oči mu se sklopile, ne smije se više. Obukla sam mu ono odijelce što je tetka kupila. Taman mu, lijepo mu stoji. I patikice što ste mu kupili sam mu obula. I one mu taman”, u plaču govori majka Radmila.

Kristijan je, kako kaže, od rođenja imao velikih zdravstvenih problema. Rodio se u Loznici u sedmom mjesecu trudnoće. Nije imao niti dva kilograma pa je prebačen na jedan institut u Beogradu. Tamo se liječio dva i pol mjeseca, a onda je došao kod kuće i činilo se da je sve u redu.

“U Beogradu su ga liječili od 13 bolesti. Imao je i sepsu, ali su ga liječnici uspjeli spasiti. Otpustili su ga i rekli da ima šum na srci, aritmiju i da mu nešto nije u redu sa štitnjačom. Sutra smo imali zakazanu kontrolu, a sutra ćemo ga sahraniti”, priča Radmila.

U subotu navečer oko 21:30 pripremila je hranu u bočici. Pojeo je i vratila ga je u kolica. Odmah je zaspao, kaže. Tada je negdje i preminuo, više ga nisu mogli probuditi. Odnijeli su ga u ambulantu gdje je dežurni liječnik samo mogao konstatirati smrt. Smrt je konstatirana u 23:03 sati.

“Sin i snaha imaju dvoje djece i htjeli su još, Bog je dao da se izvuče jer se rodio prije vremena, bio je nejak, ali sudbina im ne da pa ne da”, kaže djed Milan. Saši i Radmili je lani izgorjela i kuća pa su je nedavno počeli preuređivati.

index.hr

Related posts