Tradicionalno amatersko natjecanje u skijaškim skokovima “Vikići 2017”

U subotu, 21. 1. 2017. godine, u Vikićima će se održati tradicionalno amatersko natjecanje u skijaškim skokovima “Vikići 2017”.

Skijaški skokovi u Vikićima redovito u kontinuietu održavaju se svake godine, počev od 2003., izuzev nekoliko propušzenih kada su zbog nedostatka snijega morali biti odgođeni.

Vremenom su postali prava sportsko-zabavna atrakcija na našim prostorima i šire, na kojoj se okupi veliki broj posjetioca, koji uz druženje, pjesmu, zabavu i takmičarski duh, bodre i navijaju za svoje ljubimce – skakače – letače.

Skakači – letači imaju samo jedan cilj i želju – skočiti što dalje i da skok bude što ljepši. U toj euforiji, zaneseni skakači nerijetko znaju izgoriti od želje za tronom, pa često bude nesmotrenih i smiješnih situacija, te padova koji znaju izazvati salve smijeha.

Ipak preovladavaju atraktivni skokovi koji izmame dugotrajne pljeske oduševljene publike, a sami letači kažu kako im je najvažnije učestvovati, družiti se i širiti sportski duh.

Lokacija održavanja: Vikići – Čavnik – Ćakinovac

Početak: 11.00 sati

Prijave na tel. +387 60 320 9041-Vikić Enes

Kao i obično, obezbijeđene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto za kategorije odrasli i djeca.

Ljubitelji sporta, druženja, sportskog viteštva i adrenalina, dobro došli na TRADICIONALNO AMATERSKO NADMETANJE U SKIJAŠKIM SKOKOVIMA – “VIKIĆI 2017”.

Related posts