Tokom vikenda očekuju se veće gužve na graničnim prelazima

U danima vikenda, kada i vjernici islamske vjeroispovijesti slave Ramazanski bajram, očekuje se pojačan promet vozila i veće gužve kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Zadržavanja na graničnim prelazima su u intervalima od 30 do 40 minuta. Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama večeras od ponoći, pa do ponedjeljka 26. juna do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH”, naveli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Istakli su da povoljni uslovi za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH. Apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju večeras do 22 sata i sutra od šest do 16 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka. Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje, na području općine Stolac, moguće su povremene, polusatne obustave saobraćaja.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Related posts