SUĐENJE BALKANSKOM KRALJU KOKAINA: Darko Šarić imao (lažnu?) ličnu kartu BiH i hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović?!

Darko Šarić, nekrunisani balkanski kralj kokaina, posjedovao je, pored ostalih, i pasoš-putovnicu Hrvatske, kao i (lažnu) ličnu kartu izdatu u Bosni i Hercegovini, stoji u optužnici koja je protiv njega podignuta u Srbiji zbog šverca šest tona kokaina iz Južne Amerike.

Tužilaštvo tereti Šarića da je tokom 2007.godine u konzulatu Hrvatske u Bosni i Hercegovini priložio falcificiranu bh. ličnu kartu i izvod iz matične knjige rođenih, kao i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske
na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdata hrvatska putovnica.

Potom je Šarić nadležnim službama u Hrvatskoj priložio falcificirani izvod iz zemljišnjih knjiga suda u Zagrebu na isto ime na osnovu kojih mu je u evidenciji hrvatskog MUP-a kao adresa prebivališta unijeta
zagrebačka adresa na osnovu adrese iz lažnog dokumenta.

Darko Šarić je na jučerašnjem suđenju rekao da nema nikakve veze sa ovim djelom.

“Nisam nikoga obmanuo. Neću iznositi odbranu dok sud ne pribavi originalne dokumente za koje me terete”, rekao je Šarić.

Sud u Beogradu je nakon ovoga odlučio da se od nadležnih insitucija u Hrvatskoj pribave izvještaji o postojanju, kako je rečeno, (ne)regularnih dokumenata, kao i izvještaj iz kartona za ličnu kartu Tomislava Savatovića.

SB

Related posts