Status o studiranju u Mostaru nasmijao mnoge na Facebooku

Na jednoj Facebook stranici osvanuo je zanimljiv status koji govori o studentima koji iz susjedne Hrvatske dolaze na studiranje u Mostaru.

Nakon što su pročitali pomenuti status, mnogi osim činjenice da je duhovito napisan, smatraju da je u njemu sažeta tužna istina o vremenu u kojem živimo. Prije svega o razorenom sistemu obrazovanja u našoj zemlji…

“Studenti iz Dubrovnika očajni. Uplatili dvije godine kirije u Mostaru, a Logos završili za mjesec dan.

Mladići su potpisali sa stanodavcom ugovor na dvije godine nadajući se da će završiti ekonomiju na Logosu za to vrijeme. Međutim, kako nam reče jedan od njih, već prvog dana kada su počeli kofere raspremati zvali su ih sa “faxa” da donesu index.

Rekli su nam sa referade da je happy hour i ako dođemo do 13:00h da smo očistili prvu godinu. Vidjevši kako stvari idu, pokušali smo odmah kod stanodavca smanjiti vrijeme ugovora, međutim rekao nam je da je novac od kirije već potrošio unaprijed, te kupio dva placa u Makarskoj. Do kraja mjeseca redale su se nagradne igre na Logosu, a mi smo imali sreće.

Na nagradnoj igri “Godina druga za tebe i druga” smo odgovorili bez greške na jedno pitanje. Zbog trodnevne bure na Bišću polju nismo mogli odslušati treću godinu pa smo jedan predmet prenijeli na četvrtu da bude što manje sumnjivo.

Četvrtu godinu smo već razmišljali da prenesemo na sveučilište međutim na studentskom partyu smo greškom pijani 60 čepova od Ožujske, umjesto u kutiju za nagradnu gajbu, ubacili u kutiju za nagradni diplomski.

Do kraja mjeseca očekujemo nervozno poziv da se spojimo TeamViewerom da se potpišemo na diplomski.

Ovakvim razvojem događaja nije zadovoljan ni grad Dubrovnik koji svoje studente šalje u Mostar kako bi oslobodio parking mjesta za turiste. Dobro je poznato da je jedna dubrovačka obitelj školovala četvero djece nakon što su dva mjeseca iznajmljivali parking mjesto četiri kilometra od starog grada”, stoji u statusu.

Related posts