Mještani Izačića ogorčeni: Katastrofalno stanje regionalne ceste

Stanje na regionalnoj cesti, koja povezuje Granični prijelz Izačić sa Općinom Cazin, i to na dionici u Vikićima (kod trgovine Rekić i Salkića), u najmanju ruku može se definisati kao alarmantno i iziskuje što hitniju intervenciju nadležnih organa i institucija, u ovom slučaju Vlade i Direkcije za ceste USK-a pod čijom ingerencijom je navedena cesta.

Budući da su svi odvodni kanali za oborinske vode na toj dionici odavno van funkcije, i malo jača kiša je dovoljna da se na navedenoj lokaciji formira jezero koje ugrožava promet, kako pješaka tako i motornih vozila.

Voda dodatno ruinira asfaltnu podlogu i njenim povlačenjem ostaju ogromna oštećenja i rupe na kolovozu čije saniranje daje kratkotrajan efekat zbog čega je neophodna rekonstrukcija cijele dionice sa rješenjem za oborinske vode.

Na priloženoj fotografiji vidi se trenutno katastrofalno stanje uzrokovano naglim otapanjem snijega.

Možemo zamisliti stanje ceste nakon povlačenja vode. Ide proljeće pa valja razmišljti o hitnosti rješavaja datog problema.

Posao za predsjednika MZ Izačić i Grad Bihać da po hitnom postupku upute zahtjev prema Vladi USK-a, odnosno prema nadležnom Ministarstvu ili Direkciji za ceste USK-a, o hitnosti rješavanja datog problema.- piše vikici.net

Related posts