Sretne vijesti iz Zagreba: Zlatko Fajković iz Bihaća van životne opasnosti!

Dobili smo danas lijepu vijest iz Zagreba. Naime, naš sugrađanin Zlatko Fajković, je van životne opasnosti!

Fajković je na liječenju od leukemije na Kliničkom bolničkom centru Zagrebu, gdje je primljen prije mjesec dana i do jučer je vodio bitku za život. Danas je njegovo stanje stabilo i u ovom dijelu bitke izašao je kao pobjednik.

Nakon prvog bloka kemoterapija uslijedio je period izolacije na intenzivnom odjelu Hematologije, ali Zlatka, nažalost, nisu zaobišle komplikacije, poput povišene tjelesne temperature, infekcija, gripe, upale pluća… Danas je situacija mnogo bolja; optimistični su i doktori, porodica, prijatelji, pa i sam Zlatko. Krvna slika je bolja, te je Zlatko pušten iz bolnice, jer je njegovo stanje van životne opasnosti. Liječenje se nastavlja, ali je bitno kazati da su troškovi dosta manji, jer Zlatko nije u bolnici i nije izložen transfuziji krvi.

“Ovim putem Zlatko sa porodicom i prijateljima se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovom liječenju i obavještava sve koji se javljaju za pomoć da trenutno u ovoj fazi liječenja nisu veliki troškovi, te da nema potrebe za nastavkom skupljanja pomoći. Ukoliko bi nakon par mjeseci, kad se bude radila punkcija kičmene moždine, trebalo raditi drugi blok kemoterapija ili dođe do nekih komplikacija, ponovo ćemo aktivirati humanitarni broj i pokrenuti akcije prikupljanja pomoći, ali iskreno priželjkujemo da do toga neće doći”, kazao je jedan od Zlatkovih prijatelja, koji mu je sve vrijeme, kao i ostali poznanici, pružao nesebičnu pomoć.

Izvor: biscani.net

Related posts