Spremite tijelo za ljeto: Ovo je pet najboljih dijeta

Na internetu danas možemo pronaći veliki broj dijeta, provjerenih i neprovjerenih, napisanih od strane stručnjaka ili samo osoba koje su uspjele da smršaju po nekoj posebnoj prehrani.

Ukoliko želite da pokušate sa nekom od njih, i da vaše tijelo pripremite za dolazak vrelih dan, te uživate u vrućim pantaloma i kratkim majicama, donosimo vam pet najboljih dijeta:

Limun dijeta
Ako hoćete u potpunosti da izmjenite svoj izgled i smršate 10 kilograma, pored dobre volje, potreban vam je i limun!

Ova dijeta brzo topi kilograme i masti, ali jača organizam i čisti krv i limfu.

Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji će za 14 dana izvršiti detoksikaciju tijela i pomoći da izgubite i do 10 kilograma.

Krompir dijeta

Krompir dijeta, kao što sam naziv kaže, ima krompir kao glavni sastojak. Takođe uključuje i jogurt sa malim procentom masnoće, a ako slijedite uputstva, možete izgubiti i do pet kilograma u tri dana.

Skrob koji krompir sadrži, uz mliječne kiseline iz nemasnog jogurta, osigurava tijelu dovoljan dnevni unos kalorija.

Dijeta sa jabukama
Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, a bezbjedna je za praktikovanje upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnog dejstva koje ima na zdravlje.

Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom za tri dana možete da izgubite i do 2.5 kg.

Jogurt dijeta
Djelovanje jogurt dijete se zasniva na svojstvu probiotičkih jogurta da stimulišu rast zdrave crijevne flore, a koja kao posljedicu ima brže varenje hrane, eliminaciju toksina pa tako i mršavljenje.

Kada se hrana temeljno svari, ujedno se unapređuje zdravlje crijeva i opšte zdravlje organizma. Preporučuje se čak do 2 l jogurta svaki dan, a uz jogurt se može jesti svježe voće, dok bi trebalo izbjegavati zašećerene jogurte.

Šargarepa dijeta
Ishrana bazirana na šargarepi ne samo da dovodi do gubitka težine, već prečišćava organizam. Za 3 dana možete smanjiti oko 3 kilograma. Dijeta traje samo 3 dana, ali ako želite da je primijenite dva puta, napravite pauzu između sprovođenja dijete.

Related posts