Spektakl u najavi: Joshua i Wilder dogovorili meč za ujedinjenje bokserskih titula

ESPN je danas potvrdio da je Wilder prihvatio uvjete koje su mu ponudili Eddie Hearn i britanski Muhammad Alli.

Dogovor oko meča između WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Amerikanca Wildera i IBF, WBA, WBO i IBO prvaka Anthonyja Joshue je uspješno okončan time što je američka strana prihvatila ponuđene uvjete.

– Wilder je prihvatio uvjete koji su mu ponuđeni od strane promotora Anthonyja Joshue Eddieja Herna. Dva boksera bi se trebala sastati ove jeseni u Velikoj Britaniji. Informaciju je ESPN-u otkrio Shelly Finkel, Wilderov pomoćni menadžer – piše u članku na ESPN-u.

Dogovor je potvrdio i Finkel, koji je bio jedan od ljudi zaduženih za pregovore.

– Pristali smo na uvjete koje je pred nas postavio Eddie. Deonatay je poslao e-mail Joshui u nedjelju navečer, a ja sam danas poslao jedan Barryju Hearnu i Eddieju. Rekao sam im da i službeno prihvaćamo njihovu ponudu da se borimo pod uvjetima koje su nam ponudili i pristajemo na ugovor koji su poslali – kazao je Finkel.

U ugovoru ne stoji dogovor oko jednog, nego i oko eventualnog drugog, revanš, meča. Ostali finansijski detalji nisu poznati, no zna se kako Joshuina strana nije htjela pristati na 50 miliona dolara koliko je WBC prvak nudio njima još nedavno, ukoliko prihvate meč u SAD-u.

Službenu potvrdu od Joshuinog promotora Eddieja Herna da je dogovor postignut, britanski mediji i dalje nisu dobili. No, ako je izvještaj ESPN-a istinit, i to bi se trebalo dogoditi već danas.

Related posts