Šokantno otkriće: Vanzemaljci su već bili na Zemlji, a evo zašto su otišli

Profesor astronomije i astrofizike Jason Wright objavio je rad “Prior Indigenous Technological Species” u kojem iznosi pretpostavku da su tzv. tehnološke vrste naseljavale Zemlju milijardama godina prije ljudske rase.

Wright kao druge alternative navodi ideju da, ako na Zemlji nisu bili vanzemaljci, ona je bila “predstaklenička Venera” ili “mokri Mars”, piše Independent.

– S obzirom na to da nam je poznato da Zemlja ima uvjete za razvoj kompleksnih životnih formi, najočigledniji ukazatelj na poreklo ranijih vrsta je upravo Zemlja – rekao je naučnik.

Wright vjeruje kako su te drevne vrste vanzemaljaca nestale s naše planete, ali da su u prošlosti, pa i danas, pod zemljom mogli da se pronađu njihovi tragovi, koje naziva “tehnozignatima”.

Također vjeruje da su ti vanzemaljci izumrli, ali smatra da je većina fizičkih dokaza za to ili izgubljena, ili zataškana. Vjeruje i da je takve tragove moguće pronaći i na Mjesecu i Marsu.

Šta je prouzrokovalo nestanak vanzemaljaca?

Wright smatra da je u pitanju neka kataklizma, bilo da je riječ o prirodnom događaju poput udara asteorida, ili o katastrofi koju su sami prouzrokvali.

Ali, ako su vanzemaljci bili raseljeni po cijelom Sunčevom sistem, to znači da je kataklizma pogodila cijeli sistem. Masovni pomor je mogla da prouzrokuje kiša kometa, eksplozija gama zraka ili međuplanetarni ratovi.

Prema teoriji futuriste Johna Smarta, inteligentan život je nekada postojao u našem svemiru, ali je postao toliko napredan da su se ta bića odselila i pronašla još bolja mjesta za život.

Tačnije, smatra se da su vanzemaljci toliko evoluirali, da su prestali da posmatraju “vanjski svemir” i uselili se u “unutrašnji”.

Koncept je moguće uporediti s razvojem računara – ljudi su počeli s upotrebom računara veličine ogromnih prostorija, koji danas staju na dlan, a pritom su znatno napredniji.

Prema pobornicima ove teze, inteligentni život evoluira na sličan način, simultanim rastom njegove kompleksnosti i moći, pa vanzemaljci efikasnije koriste prostor, energiju, vreme i materiju – pri čemu mogu da postanu tako mali da egzistiraju u crnoj rupi van vremensko-prostornog kontinuuma.

Related posts