Šok u Italiji: Bosanci Mario Seferović i Maikon Halilović silovali 14-godišnjakinje

Bosansci Mario Seferović i Maikon Halilović uhapšeni su i Italiji nakon što su brutalno silovali dvije 14-godišnje djevojčice.

Naime , maloljetnice su se našle u društvu sa mladićima nakon što su fascinirane “virtualnim poznanikom” odnosno Seferovićem koji na društvenoj mreži koristio pseudonim “Alessio il Sinto” pristale na sastanak.

On se na svom profilu hvalio da je u vezi s klanom Casamonica koji u Rimu asocira na kriminal i bogatstvo. Dvije 14-godišnjakinje su pristale na sastanak bez imalo provjera.

U mračnoj rimskoj ulici u oktobru susrele su se s 21-godišnjakom koji je krio identitet, godine i namjere. Državljan BiH Mario Seferović nije bio sam, imao je zemljaka saučesnika, 20-godišnjeg Maicona Halilovića.

Seferović i Halilović su savladali djevojčice, stavili im lisice, odveli u jednu ruševinu i tamo silovali.

Tokom izvršenja zločina djevojčicama su zaprijetili ubistvom “ako ne budu tihe”, a Seferović je bio toliko drzak da je nekoliko dana kasnije nazvao kuću jedne od nesretnih djevojčica interesirajući se “zašto mu se ne javlja”.

Mjesec dana kasnije “Alessio il Sinto” je ponovo ugovarao sastanak na Facebooku. Umjesto naivnih djevojčica ovaj put su ga dočekali karabinjeri.

Related posts