Smještajni kapaciteti u Sarajevu gotovo popunjeni zbog Erdoganovog mitinga

Smještani kapaciteti u Sarajevu gotovo su popunjeni 19. i 20. maja zbog održavanja Kongresa Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani Zetra, kojem će prisustvovati i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Sudeći prema podacima s online stranica za rezervaciju smještaja poput Bookinga, većina hotela i motela su popunjeni, dok su u ostalim ostale slobodne po jedna ili dvije sobe. Pojedini hoteli su rezervisani i po 15 puta u posljednja 24 sata.

Veliki interes vlada za dolazak turskog predsjednika u Sarajevo. Za očekivati je dolazak brojnih posjetitelja u našu zemlju, kako iz zemalja regije, tako i Evrope.

Iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo nisu se oglasili o naglom povećanju rezervacija smještaja u glavnom gradu BiH.

“Mi se bavimo statistikom po završetku mjeseca, tako da ne vodimo evidencije o popunjenosti smještajnih kapaciteta kada su u pitanju ovakvi događaji. Eroganov dolazak u Sarajevo nismo tretirali na poseban način kao što to radimo, na primjer, za proslavu Nove godine”, kazao nam je predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Podsjećamo, Erdogan na skupu u Sarajevu učestvuje uoči prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj koji su zakazani za 24. juni ove godine. Prisustvu skupu u Zetri potvrdio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Related posts