Slučaj koji je zaprepastio BiH: U šumu namamio djevojku sa posebnim potrebama i silovao je

Osamnaestogodišnju djevojku sa posebnim potrebama (identitet poznat redakciji) iz naselja Bukovica kod Kiseljaka prošlog četvrtka je silovao i mučio njen 35-godišnji poznanik Arnes Čolo zvani Garga iz Lepenice, saznaje “Dnevni avaz”.

Ovaj monstruozni čin, kako saznajemo, odigrao se nedaleko od kuće žrtve u šumi blizu rezervoara.

Dale izjave

U šokantnoj ispovijesti ovu informaciju potvrdila nam je majka silovane djevojke, čiji je identitet, također, poznat redakciji. Naša ekipa zatekla je nesretnu ženu ispred porodične kuće, a ona nam je kazala da joj jeziva scena ni nakon sedam dana ne izlazi iz glave.

– Vidim, nema je, pitam sina gdje je, ne zna ni on… Zovem je na mobitel, ona nedostupna… I tada izađem ispred kuće, raspitujem se kod komšija… Ubrzo ide ona iz šume niz ulicu prema kući… Bila je sva krvava i blatnjava… Pitam je šta je bilo, iako sam odmah sumnjala da je silovana… Ona ne progovora… Uvela sam je u kuću, oprala i presvukla… U međuvremenu je doslovno požutjela u licu pa sam je odvela u bolnicu “Jezero” u Sarajevu – u jednom dahu nam priča majka zlostavljane djevojke.

Ono najgore na šta je sumnjala, nažalost, obistinilo se…

– Urađeno joj je pet šavova, jer je mnogo krvarila… Nije mu bilo dovoljno što ju je silovao nego ju je i zlostavljao rukom… Ubrzo je došla i policija… I ja i kćerka smo u odvojenim prostorijama dale izjave. Poslije je išla i u Travnik (Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, op. a.). Za nekoliko dana ići će na novi pregled u ambulantu – kaže nam očajna majka.

Nekoliko dana nakon jezivog događaja njena kćerka, koja se za vrijeme našeg razgovora sramežljivo krila iza majke, počela je otkrivati neke detelja horora kroz koji je prošla. Ona je majci ispričala da ju je Garga, kako zovu osumnjičenog Arnesa Čolu, namamio tako što je rekao da ode kod komšinice po njegov mobitel koji se punio te da mu ga donese.

– Odmah ju je uhvatio za ruku i odveo kod rezervoara. S njim u društvu bio je i A. J. (identitet poznat redakciji). Garga joj je rekao: “Skidaj se.” Potom ju je primorao na oralni seks… Ona se otimala… U tom trenutku, A. J. mu je rekao: “Šta to, bolan, radiš, jesi li normalan, nemoj…” Ali, Garga se nije obazirao i rekao mu je da šuti pa je A. J. pobjegao… Vjerovatno se i sam uplašio – govori nam majka, koja je navela da je osumnjičeni bio pijan.

Nesretna djevojka opet bi bila napastvovana da se nije uspjela otrgnuti od silovatelja i pobjeći. Kako je djevojka kazala istražiteljima, ona je napadača udarila po rukama te je tako uspjela pobjeći.

Majka nam kaže da je osumnjičenog prije hapšenja vidjela nakratko…

Slegnuo ramenima

– Pitala sam ga: “Šta mi uradi od dijeteta?!” On je slegnuo ramenima… Poslije sam čula da je policajcima pravdao da se on, navodno, htio njome oženiti, ali da se tome protivila njegova majka – kaže nesretna mještanka Bukovice.

Očajna majka kaže nam da je kćerku uvijek čuvala, upravo bojeći se ovakvih situacija.

– Ona je završila osam razreda škole, nakon čega je trebala da ide u specijalnu školu u Sarajevu. Ali, bojala sam se da će je neko namamiti u auto, uraditi nešto… A, eto, dogodi joj se ovako nešto strašno skoro ispred kućnog praga. Da stvar bude gora, on je neki daljnji rođak sa strane porodice mog muža – zaključila je majka.

Pokušavao i ranije

Majka nam je potvrdila da su se njena kćerka i Arnes Čola Garga odranije poznavali. Kako nam je ispričala, sebi neće oprostiti što ga nije ranije prijavila kad se dogodio jedan incident.

– Jednom prilikom sam ih zatekla gole u sobi… On je pobjegao iza frižidera, htijela sam da ga bijem… Nisam tada ništa prijavila, jer sam mislila da se tako nešto neće ponoviti, a i bojala sam se reakcije komšija – kaže očajna žena.

Šumske krađe

Kako saznajemo od djevojkine majke, Arnes Čolo Garga ranije nije uradio ništa slično.

– Znali smo ga po sitnim krađama, šumskim krađama… Ništa više – kaže nam majka djevojke.

Ona je kazala da se sve odigralo prošlog četvrta između 18 i 18.30 sati te da, zbog mraka i zabačenog dijela naselja, nije bilo svjedoka nemilog događaja. Dodala je da su istražitelji dolazili na mjesto događaja kod rezervoara, ali da je čula da nisu našli nikakve tragove.

avaz.ba

Related posts