Slavni mađioničar na sudu morao otkriti svoju najveću tajnu

Poznati američki mađioničar David Copperfield bio je prisiljen otkriti svoj slavni trik nakon što je jedan gledatelj, britanski turist Gavin Cox, podnio tužbu tvrdeći kako je teško povrijeđen dok je sudjelovao u njegovu spektaklu u Las Vegasu 2013. godine.

Naime, 58-godišnjak iz Kenta bio je na showu za svoj rođendan te je odabran da sudjeluje u iluziji pod nazivom #13” trik – u kojoj je 13 članova publike trebalo nestati.

Prilikom nestajanja, Cox tvrdi da je zadobio trajno oštećenje mozga i povredu ramena nakon što je pao tijekom izvođenja trika.

Copperfieldovi advokati dali su sve od sebe kako bi spriječili da u javnost izađu tajne mađioničarskog zanata, no na sudu su ipak izgubili pa je Copperfieldov prijatelj i izvršni producent Chris Kenner morao otkriti porotnicima kako je izvedena iluzija.

Iza tamnih zavjesa sudionici iluzije nestaju u tajnom prolazu koji vodi iza backstagea i tek bi se kasnije, u finalu showa, ponovno pojavili u publici.

Advokat oštećenog Coxa tvrdi da je ta ruta nedovoljno osvijetljena i prepuna prepreka, a oni su čak morali trčati, zbog čega je njegov štićenik pao. Suđenje je još u toku, a odbrana ističe da je i sam Copperfield više puta prošao tom rutom i ustvrdio da je sigurna.

Related posts