Skupština USK: Zastupnici traže da se ispita afera s Nikolinom Balaban i njezinim fatalnim ljekarskim greškama

Amir Murić, bivši zastupnik SDP-a koga je stranka izbacila iz članstva zbog glasanja protiv interesa te stranke, proglasio se nezavisnim i obećao da će, kao i ranije, raditi u javnom interesu.

12:30 Amir Murić, bivši zastupnik SDP-a koga je stranka izbacila iz članstva zbog glasanja protiv interesa te stranke, proglasio se nezavisnim i obećao da će, kao i ranije, raditi u javnom interesu.

Inače, Murić je od parlamentarne većine kojoj se priključio nagrađen funkcijom v.d. direktora Doma zdravlja Cazin.

11:35 Dnevni red je usvojen s 19 glasova poslanika i sjednica je počela. U toku su zastupnička pitanja. Željko Mirković (SDP) je pitao šta se namjerava uraditi sa statusom Regionalne deponije Bihać, čiji radnici nisu sedam mjeseci primili plaću i ne uplaćuju im se doprinosi.

Nijaz Kadirić (SBB) zatražio je odgovor o slučaju patologinje dr. Nikoline Balaban, koja je donedavno radila u KB “Dr.Irfan Ljubijankić”, a prije nekoliko dana je uhapšena u istrazi koja se vodi protiv nje zbog većeg broja fatalnih patohistoloških nalaza koji su u svom epilogu doveli do odstranjivanja potpuno zdravih organa kod pacijenata, ili do stvaranja lažne, odnosno pogrešne slike određenih bolesti. Kadirić je zatražio od Ministarstva zdravstva USK da ispita ovu aferu.

11:00 U Bihaću je jutros počela 29. sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) na kojoj se, između ostalog, treba raspravljati i o prijedlozima zakona o turizmu, studentskom standardu, izmjenama i dopunama Zakona pravobranliaštva i Nacrtu zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, javio je reporter Avaza.ba.

Predsjednik Kluba SDA Edin Bašagić zatražio je pauzu, jer je prilikom rasprave o dnevnom redu parlamentarnoj većini nedostajao jedan zastupnik koji je, kako se čulo, opravdano odsutan.

Opozicija je odmah pokušala da poentira na ovom hroničnom problemu parlamentarne većine pa je zastupnik Željko Mirković (SDP) u ironičnom tonu ponudio da on bude 16. zastupnik koji nedostaje, samo da se “krene”.

Related posts