Skupljen novac za operaciju malene Bišćanke Dalal Omerović!

Dalal Omerović se već mjesecima bori protiv opake bolesti. Nakon što je otišla na kliniku u Essen ljekari su utvrdili da Dalal boluje od drugog tipa leukemije (AML s promjenama na drugim hromosomima, a ne na 9 11) koja se ne može liječiti bez transplantacije, za što je potrebno blizu 270.000 eura.

Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi prikupljeno je više od polovine ovog iznosa, ali da bi Dalal ušla u transplantacijski proces potrebno je bilo još 110.000 eura jer klinika insistira da se cijeli iznos uplati odmah. Kako možete vidjeti iz statusa objavljenog na facebook stranici “Za Dala”, ostatak novca je skupljen te u skladu s tim humanitarna akcija okončana.

“Draga nasa armijo danasnje stanje Dalal racuna je 104 763,83€.

Aktivirali smo ponovno akciju za Dalal prije 21 dan i danas sa punim srcem cemo je zaustaviti, jer smo dosli do potrebnog iznosa.

Razliku do potrebnih 110 000€ ostavljamo iz razloga sto nasi prijatelji imaju u tijeku aukciju dresova za koje ocekujemo uskoro uplate, imamo aktivan him. broj 17007 i ostatak za naseg Mahira koji ima akciju prodaje svojih 200 kilometara za Dalal.” stoji u statusu objavljenom na facebook stranici “Za Dalal”.

Related posts