Skupina za BiH u američkom Kongresu dobila novog člana

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) je saopćilo da se kongresmen Bill Huizenga pridružio Kongresnoj skupini za Bosnu.

Kako se navodi u saopćenju, kongresmen Huizenga je predstavnik Drugog kongresnog okruga savezne države Michigan i na toj je poziciji od 2010. godine.

– ACBH-u je čast imati kongresmena Huizengu za člana Kongresne skupine za Bosnu i mi pozdravljamo njegovu podršku ujedinjenoj, demokratskoj i multietničkoj Bosni i Hercegovini. Ovo postignuće rezultat je intenziviranog aktivizma bosanskih Amerikanaca i rastuće podrške članova Kongresa koji razumiju važnost američko-bosanskih odnosa. Savezna država Michigan ima aktivnu bosansko-američku dijasporu, te ACBH želi zahvaliti čelniku zajednice bosanskih Amerikanaca Sanelu Fazliću na njegovom aktivnom učešću i angažmanu u informisanju kongresmena Huizenge o potrebama njegovih bosansko-američkih birača. Ovo povećanje članstva će pomoći u osiguranju izbalansiranog dijaloga o pitanjima od važnosti za bosanske Amerikance – izjavila je Ida SeferRoche, članica upravnog odbora ACBH-a.

Kongresna skupina za Bosnu, kojom predsjedavaju dugogodišnji prijatelji BiH, kongresmen Chris Smith i kongresnica Eddie Bernice Johnson, pruža kongresnu podrušku za potrebne političke i ekonomske reforme u BiH i radi na osnaživanju američkog angažmana u regiji.

ACBH se raduje saradnji sa svim članovima skupine za Bosnu u cilju poboljšanja američko-bosanskih odnosa, navedeno je u saopćenju ACBH-a.

Related posts