Skandal u Izraelu: Ministar oči mazao lukom da zaplače pred kamerama

Izraelski ministar unutrašnjih poslova Aryeh Deri našao se na meti kritike javnosti nakon što je u objavljen video koji otkriva kako je tokom predizborne kampanje koristio crveni luk kako bi snimio emotivnu poruku biračima, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelska televizija Kanal 2 objavila je snimak koji otkriva kako je ministar Deri, predsjednik izraelske partije Shas, tokom predizborne kampanje 2015. godine na oči nanosio crveni luk kako bi snimio poruku biračima u kojoj kroz plač govori o osnivaču i 2013. godine preminulom lideru Shas partije rabinu Ovadiji Yosefu.

Na snimku se vidi kako Deri s osmijehom govori da nikako ne može da pusti suzu i zaplače, ma koliko se trudio, te tom prilikom od prijatelja uzima crveni luk i utrljava ga na oči, nakon čega je snimljena poruka biračima u kojoj “uplakan” govori o osnivaču partije i svom prethodniku Yosefu.

Deri je i početkom 90-tih godina prošlog vijeka obnašao funkcije ministra unutrašnjih poslova i ministra bez portfelja, a zbog korupcije je 2000. godine završio u zatvoru i tamo ostao 22 mjeseca od ukupno tri godine na koliko je osuđen. Na čelo partije Shas došao je 2013. godine, a 2015. godine je bio i na funkciji ministra ekonomije Izraela.

Related posts