Rošić: Zatečen sam porukom „vozite na vlastitu odgovornost“, šta rade Ceste FBiH

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona uputio je dopis JP Ceste F BiH reagujući na postavljanje tabli upozorenja na ulazu u kanjon Une prema Bosanskoj Krupi, piše Patria.

Rošićevo pismo prenosimo u cjelosti.

-Kao i svi građani Unsko-sanskog kantona neugodno sam iznenađen načinom sa kojim je JP Ceste F BiH izbjegla rješavanje opasnosti od odrona na ovom putnom pravcu, a kao premijer Kantona zatečen sam natpisom o vožnji na vlastitu odgovornost, čime se federalno preduzeće odreklo odgovornosti za loše stanje puta.

Odricanje od odgovornosti neće riješiti problem, a vanredna mjera, ukoliko je procijenjen da je rizik kretanja tim pravcem prevelik, trebala bi biti hitna intervencija na rekonstrukciji.

Za vrijeme nedavne posjete delegacije F BiH, na čelu sa federalnim premijerom , jasno je rečeno da će se intenzivno raditi na obnovi putnih komunikacija i mi želimo vjerovati da će uslijediti ispravljanje ovog nepromišljenog poteza koji su građani doživjeli kao dokaz zapostavljanja Krajine. Očekujem informaciju o planu za otklanjanje opasnosti za kretanje ovim pravcem, stoji u Rošićevom pismu.

Related posts