Sindikat zaposlenika Općine Velika Kladuša zabrinut istupima Elvire Abdić-Jelenković

Elvira Abdić – Jelenović je u svom video obraćanju javnosti na službenoj Facebook stranici Laburističke stranke od 25.02.2021. godine iznijela brojne neistine na račun uposlenika Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Velika Kladuša. Sam naslov videa „Interesi mafije iznad potrebe građana“, a u kojem kritizira uposlenike Općine Velika Kladuša, je vrlo provokativan i uvrjedljiv. U svom videu Elvira Abdić – Jelenović iznosi kako su radnici formirali tabore, kako špijuniraju općinskog načelnika, kako čine sve da ne rade svoj posao, ne znaju da rade svoj posao, rade protiv općinskog načelnika i protiv Velike Kladuše. Elvira Abdić – Jelenović, pored navedenog, upućuje i određene prijetnje uposlenicima Općine Velika Kladuša.

Ovakvo obraćanje Elvire Abdić – Jelenović, kao predsjednice političke stranke koja je na vlasti, predstavlja flagrantan pokušaj politizacije državne službe u Općini Velika Kladuša i direktnog utjecaja na političku i drugu neovisnost državnih službenika.

Ovom prilikom ne želimo pojedinačno demantirati svaku izrečenu neistinu Elvire Abdić – Jelenović, jer bi to dugo trajalo, već općenito istaknuti da je riječ o grubim neistinama kojima se nastoji ukaljati ugled uposlenika i na njih prebaciti sva odgovornost za postojeće stanje u Općini Velika Kladuša.

Pored toga, želimo kao Sindikat, stati u odbranu ugleda svih uposlenika, a naročito naših članova jer je nedopustivo da bilo tko na takav način, paušalno, neargumentirano i zlonamjerno, šteti ugledu kako pojedinaca tako i čitavog kolektiva. Na ovaj način srozava se i ugled Općine Velika Kladuša kao institucije.

Iz tog razloga, tražimo da se Elvira Abdić – Jelenović ispriča uposlenicima Općine Velika Kladuša. Također, tražimo od općinskog načelnika da stane u zaštitu svojih uposlenika, njihovog integriteta i neovisnosti, a samim tim i integriteta i ugleda Općine Velika Kladuša, navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikalne organizacije Općine Velika Kladuša Jasmin Hušić.

Related posts