Sijevaju kratke suknje u dobojskoj Skupštini?!

Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog Kluba odbornika u Doboju, na posljednjem skupštinskom zasjedanju osula je paljbu po Murveta Bajraktareviću (Stranka za BiH), predsjedniku Skupštine grada, uvjerena da je on u medijima izjavio da “kratke suknje nisu rijetkost u Skupštini grada”, čime je po njenom mišljenju uvrijedio pripadnice nježnijeg pola.

Vulića je od Bajraktarevića tražila da navede koja od odbornica i kada je od konstituiranja Skupštine do danas “došla u preuskoj i prekratkoj suknji, nepristojno i neprimjereno obučena” i time uvrijedila kolege.

“Šta vi radite?! Gledate ovdje dužinu suknje i kako se žene odijevaju. Pa, to je nevjerovatno. Da li je u gradu Doboju jedini problem to kako se od četiri odbornice koja oblači”, rekla je Vulić, te Bajraktareviću naočigled pune skupštinske sale kazala da “očito ima toliko slabo srce, pa mu ženske noge smetaju”.

Prvi parlamentarac se uzalud branio da nije u svojim izjavama medijima spominjao ni suknje, ni njihovu dužinu.

“Predsjednik Skupštine nikada nije spomenuo suknju, niti suknjice, niti ga to interesuje. Morate to dokazati, ko je to napisao i ko je to vama rekao”, kazao je Bajraktarević kolegici.

Dok je trajala polemika Bajraktarevića i Vulić, njene tri kolegice u Skupštini, Dajana Davidović (SP), Daliborka Lukić i Rada Tanasić (SDS) nisu se javljale za govornicu.

Obračun Vulić i Bajraktarevića nije se završio na dužini suknje, nego se spominjala i plaća predsjednika Skupštine grada.

“Odbornici imaju naknadu u visini prosječne plaće, a vi imate plaću u visini premijera RS”, rekla je Vulić predsjedniku Skupštine grada.

“Predsjednik Skupštine ne određuje sebi plaću, to određuje ministarstvo. Ta plaća, kolika je tolika je, uopće me ne interesuje, niti ja ovdje dolazim za tu plaću”, poručio je Bajraktarević.

Related posts