Sestre Spaić odbile Beograd i vratile se u BiH: Želimo doprinositi našoj državi

Jovana i Marija Spaić, dvije sestre iz Trebinja, oduševile su svoje sugrađane, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu nakon što su odlučile odbiti mjesta asistenata na fakultetima u Beogradu i vratiti se u svoj rodni grad.

Vrijedne sestre već na početku studija odlučile su da će se definitivno vratiti u BiH po završetku studija, te su to i ispunile iako su imale perspektivnu budućnost u prijestolnici Srbije, budući da su bile najbolje studentice svojih generacija, prenosi RTRS.

“S obzirom da sam rođena u Trebinju, gdje protiče najbolja rijeka u svijetu, odlučila sam upisati Šumarski fakultet, smjer ekološki inženjering u zaštiti ekoloških i vodnih resursa. Imala sam ponudu da ostanem kao asistent, međutim htjela sam da se vratim u svoj rodni grad i da svojim znanjem i sposobnošću doprinosim svom gradu i našoj državi”, kaže Jovana koja je bila najbolji student svoje generacije na Šumarskom fakultetu.

I njena sestra briljirala je, ali na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila sa zaista visokim ocjenama, no i ona je ipak bila spremna da se vrati u BiH kako bi sa svojim znanjem iz medicinskih nauka radila u trebinjskoj bolnici

“Marija se vratila, završile smo obje studije 2016. godine, a ona je uspjela da završi Medicinski fakultet prije vremena. Njen potencijal i rezultati su iskorišteni pa ona sada radi u trebinjskoj bolnici. Od dana kada smo otišle u Beograd imale smo taj stav da ćemo se vratiti i tako smo učinile”, priča Jovana, te dodaje kako njihovi prijatelji smatraju da je to suluda odluka.

Related posts