Sestre Dina i Zora izujedale i izbole braću iz “vjerskih razloga”

Rođene sestre, Dina T. (22) i Zora T. (25), iz sela Melenci kod Zrenjanina u Srbiji, uhapšene su zbog pokušaja ubistva komšija, Laze S. (43) i Branislava S. (42), saznaje Blic. Njih dvije su nožem na livadi napale i izbole starijeg brata, a lakše povrijedile mlađeg.

Uhapšene djevojke su izjavile da su “komšije izbole jer su pokušali da ih pokradu”. Njima je određen pritvor, nakon čega će biti saslušane u tužilaštvu.

U bolnici u Zrenjaninu nakon operacije u teškom stanju nalazi se Laza S., dok je njegov brat Branislav S. pušten na kućno liječenje.

Kako Blic saznaje, Dina i Zora nasrnule su na Lazu, koji je iz kuće svog brata Branislava krenuo svojoj kući, u subotu, dva sata nakon ponoći.

– Laza je izašao iz moje kuće i krenuo ka svojoj. Ja sam se spremao za spavanje, a moja kćerka je otišla u kupatilo, kada je vidjela iza kuće u travuljini Lazu u lokvi krvi. Dvije djevojke koje žive kuću pored cičale su bezumno nad njim, dok ih je njihov otac posmatrao i dirigovao šta da rade – priča i dalje u šoku napadnuti Branislav.

Kako on tvrdi, djevojke se čudno ponašaju i imaju strah od njih. Dina i Zora doselile su se sa majkom i očuhom prije sedam-osam godina iz Austrije, jer su, prema riječima Branislava, odande navodno protjerani zbog svojih “vjerskih uverenja”.

– Izletio sam iz kuće i oslanjao se samo na zvuke kako bih našao brata po mrklom mraku. Kako mi je Laza ispričao kada je malo došao svijesti, očuh ga je udario u glavu, nakon čega su djevojke nasrnule na njega, a jedna ga je ubola nožem u stomak. Zatim su ga vukle po dvorištu – i dalje se vidi put od krvi kojim su ga vukle. Tu su počele da ga grizu za vrat, da ciče i skaču od sreće jer vide krv, pretpostavljam da je to njihov ritual – kaže Branislav.

Kako dodaje, njihov očuh svo vrijeme je stajao mirno sa strane i govorio im šta da rade. Branislav kaže da nije razumio šta su govorili stranim jezikom. Zatrčao se ka njima da spasi svog brata…

– Jedna od njih ležala je na Lazi, na mjestu gde je bio posečen, a druga je skakutala od sreće. Udario sam i jednu i drugu, a tada sam dobio udarac u glavu kofom, kojom su inače i mog brata onesposobili. Podigao sam ga za noge, nisam htio da ga dižem jer sam vidio da mu je ispala trbušna maramica. Evo, ni sada ne znam kako sam uspio da spasem naše žive glave – nastavlja Branislav.

Zrenjaninska policija uhapsila ih je odmah nakon napada, kao i njihovog očuha. Međutim, kako tvrdi Branislav, očuh je pušten odmah sutradan i od tada je zaključan u kući.

– Plašim se za bezbjednost svoje djece sada. Ionako ih je bio strah po noći zbog njih. Da li trebaju nadležni da reaguju tek kada uđe u nečiju kuću i ubije nekoga? – dodaje Branislav.

Povrijeđenom Lazi i Branislavu lekarska pomoć je pružena u Opštoj bolnici “Đorđe Jovanović” u Zrenjaninu.

– Laza je operisan i pušten je iz šok-sobe i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege. Meni je samo ušivena ogrebotina koju sam zadobio od udarca – kaže Branislav.

Mještani Melenaca u tolikom su strahu zbog ovog događaja da se, prema njihovim riječima, plaše da svoje mališane puste iz kuće.

– Nekada je ovo bilo mirno selo. Sada djecu više ne smijem ni da dovodim kod mojih, jer su u komšiluku. Vrijeme je da se skupimo svi i da više te problematične žene protjeramo iz sela! Pričala sam sa ljudima i već ih ima koji su se javili da hoće. Pitali su brata povređenog čovjeka da se organizuje i rekli da će ga podržati – rekla je jedna Melečanka, dodajući da su svi čuli krike niz ulicu.

Pripadnici MUP iz Zrenjanina podnijeli su krivičnu prijavu protiv napadačica Dine T. (22) i Zore T. (25), zbog sumnje da su izvršena krivična djela ubistvo u pokušaju i laka tjelesna povreda, rečeno je Blicu u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Related posts