Šemso prije dva mjeseca izgubio ženu, a sada mu je poginula i kćerka

Majka mi je preminula prije dva mjeseca, a sad i sestra. Ni prvu bol nismo preboljeli, a sad je došla nova, rekao je tužno brat Aldine Mašić (19), koja je poginula u petak u Novom Čiču kraj Velike Gorice u Hrvatskoj kad je na nju palo stablo.

Tragedija je okupila cijelu porodicu u selu Orle, gdje su u subotu palili svijeće, piše 24sata.hr.

Nesvakidašnja nesreća u šumi najviše je pogodila Aldinina oca Šemsu, kojem je u subotu ujutro pozlilo. Probudio je sina u 4 sata te su ga hitno vozili u bolnicu. I dalje se oporavlja od teškog šoka i ne može se pomiriti s njim da njegove Aldine nema.

– Ona je tek počela živjeti. Imala je samo 19 godina i sad joj je neko uzeo život. Pa tek je školu završila. Ma to nije za vjerovati – rekao je kroz suze Šemso.

Sve što su mu rekli je da je Aldina otišla rušiti drvo s dečkom Josipom M. i još jednim muškarcem. Policija mu nije dala blizu, da je vidi zadnji put.

– Pa ne može drvo pasti na tebe ili na mene osim ako ga nisi vidio. Odvesti curu na takvo rizično mjesto, pa to nije normalno. Onaj ko pili treba odmah upozoriti ljude – kazao je neutješni otac u nevjerici dok si je pokušavao objasniti što je zapravo bilo.

Sve što su im istražitelji rekli je da Aldinino tijelo ide na obdukciju na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Početkom iduće sedmice znat će tačno što je bio uzrok smrti te hoće li i koga kriviti za opasnu radnju. Istraga i dalje traje.

– Ja sam bio došao tačno tamo kad je stradala. Prijatelj je počeo rušiti drvo. Krenuo sam prema prikolici i čuo sam motorku. Kad je drvo palo, ja sam se okrenuo i vidim nju pod drvetom. Dotrčao sam i odgurnuo sam ga i vidio da joj je razbijena glava – rekao je Josip.

Ona je u tom trenutku navodno stajala blizu kanala te ju je pogodio vrh stabla s granama. Iako je Hitna pomoć brzo došla, nisu je mogli reanimirati.

– Po drva sam išao i dan prije. Rekao sam joj da ostane kući, no rekla je da ide sa mnom i da će skupljati grančice koje su lakše. Jako se veselila. Ne znam kako se našla na tome mjestu – jecao je Josip.

Dodao je da ju je držao kao kap vode na dlanu. Prije tri dana kupio joj je ždrijebe i ovce.

– Meni je teže nego porodici. Sa mnom je živjela zadnjih godinu dana – rekao je Josip i dodao da je jako patila nakon što joj je majka Senada u aprilu poginula u saobraćajnoj nesreći u Velikoj Gorici. Njen muž Šemso vozio je Fiat Uno, koji je u sudaru završio na krovu. On i dva putnika teško su povrijeđeni.

– Zadnjih 15 dana bila je tužna i pričala je da ide svojoj mami. Molio sam je da tako ne priča – ispričao je Josip u boli.

Related posts