SDA o najavljenom predavanju Darija Kordića: Zašto se šalje užasna poruka žrtvama u Ahmićima, i to baš uoči godišnjice masakra?

Odluka Katoličke crkve i Sveučilišta u Zagrebu da organiziraju predavanje osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića predstavlja najgrublje narušavanje moralnih i civilizacijskih normi, navodi se u reagiranju SDA.

– Zastrašujuće je i gnusno da osoba koja je naredila da se strijeljaju nedužni civili drži predavanja mladim ljudima, u organizaciji obrazovne institucije i vjerske zajednice koje bi trebale da promoviraju moralne i vjerske vrijednosti, a ne da afirmiraju zločinačko naslijeđe.

Postavlja se pitanje zašto Crkva i Sveučilište pokušavaju od ratnog zločinca napraviti uzor za mlade ljude i zašto šalju užasnu poruku žrtvama u Ahmićima, i to baš uoči godišnjice masakra.

Čovjek koji je naredio da se pobiju i spale djeca od nekoliko mjeseci, zajedno sa svojim majkama, ne trebaju biti uzor nikome, a posebno ne mladim ljudima. Zato ohrabruje pravdoljubiva reakcija mladih ljudi i dijela javnosti u Hrvatskoj koji su se usprotivili glorificiranju zločinca.

To ulijeva nadu u mogućnost da će prevladati civilizaijske vrijednosti koje osuđuju zločin i staju u zaštitu žrtava, što jedino može biti put poboljšanja odnosa i izgradnje povjerenja među narodima, ali i odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske – saopćenjo je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Related posts