Schneider Electric otvorio svoj prvi inovacijski centar u istočnoj Europi

Otvaranjem centra za inovacije, Schneider Electric nudi svojim partnerima, sadašnjim i potencijalnim klijentima, studentima i onima koji su zainteresirani za budućnost industrije priliku za stjecanje praktičnog iskustva o tomu kako pametna tvornica funkcionira

Schneider Electric, jedan od predvodnika u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorio je svoj prvi inovacijski centar u istočnoj Europi koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar raspolaže pokaznim prostorom u kojem posjetitelji mogu “uživo” doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Kompanija je time dodatno pojačala svoju snažnu aktivnost u regiji u kojoj su već prisutni regionalni centri kompetencija – Korisnički centar u Rumunjskoj, regionalni Pametni logistički centar u Mađarskoj i Centar za Smart Grid kompetencije u Srbiji.

Otvaranjem centra za inovacije, Schneider Electric nudi svojim partnerima, sadašnjim i potencijalnim klijentima, studentima i onima koji su zainteresirani za budućnost industrije priliku za stjecanje praktičnog iskustva u regiji o tomu kako pametna tvornica funkcionira. Počevši od ovog ljeta omogućeno je upoznavanje s Industry 4.0 rješenjima kroz virtualne posjete ovoj Pametnoj tvornici.

Krajem 2019. proizvodno postrojenje automatskih prekidača u Bugarskoj dobilo je industrijski certifikat najviše razine – Smart Factory. Tvornica je morala ispuniti niz zahtjevnih kriterija, od najmanje 65 posto automatiziranosti, implementacijom sustava za upravljanjem u zgradarstvu i energetskim resursima, postizanja najvišeg stupnja učinkovitosti u održavanju pogona i objekta primjenom aplikacija proširene stvarnosti, itd.

Platforma EcoStruxure

“Ovaj uspjeh prvenstveno dugujemo našoj EcoStruxure platformi baziranoj na IoT-u. Sastoji se od tri glavne razine – povezanih uređaja, vrhunskog upravljanja, te softvera, aplikacija i usluga. Njihovom se primjenom omogućuje izgradnja arhitekture prilagođene potrebama i uvjetima lokacije korisnika te se uz prikupljanje i upravljanje podacima, te softvere za prediktivnu analitiku omogućuje kvalitetnije donošenje poslovnih odluka u stvarnom vremenu. Izgradili smo Innovation Hub kako bi svi naši partneri i klijenti, studenti, pripravnici i mladi inženjeri iz regije mogli uživo doživjeti ove nove tehnologije”, rekao je Petr Hermann, regionalni generalni direktor kompanije Schneider Electric za jugoistočnu Europu.

Schneider Electric programom “Smart Factory” standardiziraju se i primjenjuju, diljem svijeta, kriteriji za izgradnju i otvaranje tvornice koja može posjedovati karakteristike “Pametne tvornice”.

“Naš uspjeh pokazuje da su digitalizacija i poslovna zrelost u istočnoj Europi već na dostatnoj razini. U situacijama koje zahtijevaju fizičko distanciranje dokazano je kako je sposobnost daljinskog praćenja procesa u tvornicama, pogonima ili inovacijskom centru i Pametnoj tvornici pripremljeni smo za primanje posjetitelja iz čitave regije”, izjavila je Maria Topchiyska, voditeljica tvornice.

U ovom zahtjevnom razdoblju za industriju, tvornica nije bila zatvorena ni jedan jedini dan. Povezivost, upravljanje na daljinu i nadzor funkcija pomoću pametnih sustava bili su ključni za glatku prilagodbu novim okolnostima.

Izvor: tockanai.hr

Related posts