Sanski Most: Baki koja brine o nepokretnom unuku treba pomoć

Pogoršalo se zdravstveno stanje Dragice Plavšić (77) iz naselja Milin Birt, nadomak Sanskog Mosta, koja brine o unuku Danijelu Sekuliću (32), koji je zbog cerebralne paralize od rođenja nepokretan i prikovan za krevet, pa je njima potrebna pomoć.

O teškoj sudbini bake i unuka “Nezavisne” su već pisale. U međuvremenu, zdravstveno stanje bake Dragice se značajno pogoršalo, a starica svakodnevno osjeća jake bolove u kičmi i nogama. Zbog toga nije u stanju da se o unuku brine kao ranije, a prinuđena je i da značajna novčana sredstva izdvaja za kupovinu skupih lijekova koje joj prepisuju liječnici.

Život im, kako kaže, komplikuje i to što im se nedavno pokvarila veš-mašina i nema ko da je popravi, te je prinuđena da veš i odjeću pere na ruke. Također, kaže kako oskudijevaju u pelenama i neophodnim preparatima za njegu unuka, zbog čega trebaju pomoć dobrih ljudi.

Plavšićeva kaže kako su nakon ranijeg pisanja “Nezavisnih” dobili značajnu materijalnu pomoć, ali se to u međuvremenu sve potrošilo, pa su opet prepušteni sami sebi.

Podsjećamo da je prije petnaest mjeseci preminuo Dragičin suprug Milenko, pa je sva briga o unuku pala na staricu. Baka kaže kako Danijelova majka živi u obližnjoj Oštroj Luci, gdje je udata i ima kćerku, te ponekad navrati da joj pomogne u njegovoj njezi. Dodaje kako je Danijelov otac nakon njegovog rođenja otišao i nikada nije došao da vidi sina. Za njega, kako kaže, ne žele ni da znaju. Dragica nam govori kako živi od danas do sutra, a briga o teško bolesnom unuku jedina joj je životna preokupacija.

“Nadam se da ću poživjeti još, jer u posljednje vrijeme imam teške zdravstvene probleme. Ako umrem, ko zna šta će biti s mojim Danijelom, on mi je sada sve u životu”, kaže kroz plač očajna baka.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih kontaktirati na broj telefona: 037/691-326.

/nezavisne.com

Related posts