Sanjanka Selina Memić na Snowboard Europa kupu

Najbolji profesionalni snowboard vozači iz trinaest zemalja okupit će se na Bjelašnici ovog vikenda na utrkama FIS Snowboard Europa kupa.

Završne pripreme su u toku, a utrke će biti održane 17. i 18. februara od 10 do 16 sati, saopćeno je iz Snowboard kluba FreeStyle Sarajevo.

Sarajevo i Bjelašnica spremni su po sedmi put ugostiti jedinstveni sportski događaj koji u BiH dovodi 40 najboljih snowboard vozača.

Boje Bosne i Hercegovine ove godine brani sedam takmičara – Asja Klačar, Adna Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić u ženskoj i Haris Burić, Edis Ozturk, Stefan Lazarević u muškoj kategoriji.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvuje i boje našeg grada brani mlada Sanjanka Selina Memić, koja se već nekoliko godina profesionalno bavi Snowboardingom.

Europa kup je treće takmičenje po rangu i najznačajniji je snowboard događaj u našoj zemlji.
Izuzetno nas raduje veliki odaziv vozača jer ovo će ujedno biti i testna utrka za evropski omladinski olimpijski festival – EYOF 2019. u disciplini Slope Style – kazao je Ismar Biogradlić iz kluba FreeStyle Sarajevo, tehničkog realizatora takmičenja EYOF 2019. za snowboard discipline.

Takmičenje će biti održano u disciplinama “Slope Style” i “Big Air”, a pored dvodnevnog takmičarskog programa posjetioce će zabavljati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee.

Pozivamo sve ljubitelje planine, zimskih i adrenalinskih sportova da dođu u Štinji Do i bodre naše takmičare – poručio je Biogradlić.

(Izvor: Inmedia.ba)

Related posts