Salkić: Negatori genocida su remetilački faktor u našem društvu

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, rekao je jučer reagujući na ponovno negiranje genocida od strane predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, da je u interesu svih građana, mira i stabilnosti da oni koji negiraju sudske presude, veličaju ratne zločince i negiraju genocid ne budu dio političkog života u Bosni i Hercegovini.

– Negatori genocida su ključni remetilački faktor u našem društvu. Oni proizvode podjele u društvu šireći narative suprotno utvrđenim sudskim činjenicama i donesenim sudskim presudama.

Nastavak ovakvog narativa nastaviće širiti netrpeljivost i podjele među građanima Bosne i Hercegovine. Ove podjele će stvarati osjećaj nesigurnosti i nepovjerenja među građanima, što i jeste jedan od ciljeva negatora genocida.

U interesu je svih građana, mira i stabilnosti da oni koji negiraju sudske presude, veličaju ratne zločince i negiraju genocid ne budu dio političkog
života u Bosni i Hercegovini.

Na ovakav način bila bi poslana jasna poruka svima onima koji ne poštuju sudske presude da neće biti u prilici donositi odluke u ime građana – rekao je Salkić.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts