Šahinović o stanju u USK: Neprincipijelna politika zastupnika SDA će doći na naplatu

SDA Bužima saopćila je večeras da su posljednja dešavanja u Skupštini Unsko-sanskog kantona, koaliranja, imenovanja i razrješenja, političke ucjene i trgovine, zabrinula istinske članove ove stranke u Bužimu.

– Kako objasniti članstvu i simpatizerima Stranke u Bužimu, pa i šire, neprincipijelan odnos većine zastupnika SDA u Skupštini USK kod donošenja odluka o određenim imenovanjima, o imenovanjima onih koji i danas rade protiv interesa SDA, koji su javno i otvoreno kritikovali i omalovažavali politiku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, predsjednika KO SDA USK-a Šemsudina Dedića, podržavali sve ono što su negativno pisali i radili kreatori „nezavisnog Bloka za Evropu“, na čelu sa Senadom Šepićem?! – navodi se u saopćenju.

SDA Bužima postavlja pitanje da li u SDA postoje dupli kriteriji, da li uvijek budu nagrađeni oni koji ruše rukovodstvo i politiku SDA, čemu vodi politika kojoj je interes samo očuvanje vlastitih pozicija, politika za koju je neko izdajnik prije mjesec dana, a jučer, kada treba imenovati nekoga u komisije, upravne odbore i na druge pozicije, onda ti isti “izdajnici i autonomaši“ više nisu problem.

Tim povodom, a u cilju očuvanja SDA na području Bužima, danas se okupilo šire članstvo SDA u Bužimu, te pozvalo na sveopći otpor ovakvoj politici unutar SDA.

Rifet Šahinović, predsjednik Kluba vijećnika SDA i član Povjereništva SDA Bužim, pojašnjava za Faktor situaciju u Skupštini USK.

– U najmanju ruku imamo čudne odnose na nivou Skupštine USK-a. Mislim da ovakva kompozicija većine nije dobra za SDA, da će neprincipijelna politika doći na naplatu. Opet imamo na sceni da pojedini zastupnici SDA rade protiv interesa SDA Bužima, razrješavaju se ratni vojni invalidi iz pojedinih komisija, a imenuju se oni koji su isključeni iz stranke, koji konstantno rade na projektu “nezavisnih”, koji su rušili stranku na svim nivoima – kaže Šahinović.

Dodaje da se sve to radi mimo stava SDA Bužima.

– Rukovodstvo KO SDA se oglušilo na napade i toleriše trenutnu situaciju neuvažavanja organa Stranke u Bužimu. Razumijemo poziciju očuvanja vlasti, očuvanja aktuelne Vlade USK-a, ali ne možemo pljuvati po ljudima koji nemaju ništa od ovog posla, oni samo vole stranku, podržavaju je više od 20 godina i ne traže ništa, samo malo uvažavanja i minimum principa – navodi predsjednik Kluba vijećnika SDA.

/faktor.ba

Related posts