S modne piste u crnu hroniku: Zašto ljepotice vole “žestoke momke”?

“Loši momci” oduvijek su okruženi lijepim i zgodnim ženama, a gotovo po pravilu, ljepotice koje sa modnih pista odu u zagrljaj žestokih momaka, veoma brzo dospiju i na stranice crnih hronika.

Posljednji primjer je slučaj sarajevske manekenke Jasmine Gutošić koju je, kako je prijavila policiji u Novom Gradu, u novogodišnjoj noći brutalno pretukao Damir Kurtagić. On joj je tom prilikom polomio rebra i prijetio da će je ubiti, a nakon što ga je prijavila poiciji, kako je kazala za Faktor, strahuje za vlastiti život. Kurtagić, koji je i ranije privođen zbog sličnog ponašanja, negirao je doduše da je pretukao svoju nekadašnju djevojku s kojom je, kako je ispričao, bio u vezi devet mjeseci. On tvrdi da mu se Gutošić sveti jer se vratio svojoj supruzi sa kojom ima kćerku.

Fatalnu Bobu traži Interpol

Prošle godine još jedna manekenka je dospjela u žižu javnosti, ali ne zbog svoje ljepote, već zbog dugogodišnje veze sa Timurom Jusićem, optuženim za pokušaj ubistva Mersada Koštrebića, vlasnika kafića London na Ciglanama. Riječ je o Alisi Zlatarević, koja je bila u društvu svog momka kada je on, nakon svađe, automobilom pregazio Koštrebića. Jusić je odmah potom pobjegao iz zemlje, dok je Zlatarević u policiji saslušana zbog onog što se dogodilo. Koštrebić je nekoliko mjeseci bio u komi ali je, na svu sreću, preživio napad.

Slobodanka Tošić Boba, nekadašnja Miss fotogeničnosti BiH jedna je od najpoznatijih manekenki, kako u BiH tako i u regiji, ali također ne zbog svojih uspijeha na modnim pistama, već duboke povezanosti sa kriminalnim miljeom. Iako zvaničnih potvrda o tome nikada nije bilo, uveliko se spekulisalo da je Tošić bila u ljubavnoj vezi sa zloglasnim narkobosom Darkom Elezom. Ona je nedavno i osuđena zbog pripadnosti kriminalnoj organizaciji i saučesništva u pokušaju ubistva Elezovog ljutog rivala i kuma, poznatog kriminalca Đorđa Ždrala. Fatalna ljepotica, prema presudi Suda BiH, “navukla” je Ždrala u klopku u naselju Vranješ u Lukavici, gdje su ga Elezovi ljudi pokušali likvidirati. Tošić je prije upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne uspjela pobjeći iz zemlje i za njom je trenutno na snazi Interpolova potjernica.

Mirza Muhović, sin vlasnika benzinske pume “Green Oil” još je jedan od sarajevskih “žestokih momaka” u čijem društvu su se uvijek mogle vidjeti prelijepe dame. Muhović je pažnju javnosti izazvao 2012. godine kada je u pucnjavi u hostelu Fairy na Igmanu ranio svoju tadašnju djevojku, sarajevsku manekenku Eminu Karišik. Nekoliko godina kasnije Muhović se navodno bio skrasio sa lijepom mladom pjevačicom Verenom Cerovinom. Sa njom je dobio sina, a baš tog dana nije mogao da odoli svom porivu nasilnika, pa je u samom centru Sarajeva pucao iz pištolja, slaveći njegovo rođenje. Nedavno su se ipak putevi pjevačice i Muhovića razišli.

Misica i Elezov kriminalac

Žestokim momcima nisu odolile ni druge ljepotice poput Njegice Balorde, koja je ponijela i titulu Miss Bosne i Hercegovine 2004. godine. Ona je bila u vezi sa Branimirom Minićem, članom Elezove kriminalne organizacije. Krajem 2014. godine udala se za Nevena Moru.

Tuzlanka Jelena Hribar-Hadžić jedno vrijeme je novinske stupce punila slikama na stranama mode i ljepote, kao pobjednica takmičenja ljepote “Miss Eco Queen 2004”, ali je ubrzo došla i na stranice crnih hronika. Do potpunog zaokreta u njenom životu dolazi kada se počela zabavljati, a potom i vjenčala sa Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, koji je čak dovođen i u vezu sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića, a trenutno se smatra vođom jednog od dva kriminalna klana u Tuzli.
Jelena je hapšena u aprilu 2013. godine, kada su kod nje policajci pronašli pištolj. Vozila se u automobilu sa suprugom Mersedom i dvije prijateljice, a policiji je kazala da je pištolj njen, a ne njenog supruga.

Javnosti je dobro poznata i Jelenina majka i Mirsina punica Margareta Hadžić, zvana Marga, osuđena na osam godina zatvora, jer je prilikom pretresa njene kuće u Tuzli ranila dvojicu specijalaca, na koje je zapucala s potkrovlja kuće.

faktor.ba

Related posts