OVO ĆE DODIKA ŠOKIRATI: Trump u administraciji zadržao Thomasa Shannona, šefa Hoyt Yeea

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump odlučio je da zadrži 50 vladinih zaposlenika na važnim pozicijama u svojoj administraciji.

Uzalud je jučer Milorad Dodik sa govornice u Palati predsjednika RS za sve svoje problem optuživao “odlazeću američku administraciju” te američku ambasadoricu Maureen Cormack i pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i euroazijska pitanja Hoyta Briana Yeea.

Naime, novoizabrani američki predsjednik Donald Trump odlučio je da zadrži 50 vladinih zaposlenika na važnim pozicijama u svojoj administraciji. To uključuje zamjenika sekretara odbrane Roberta Vorka i povjerenika za borbu protiv ISIL-a Breta McGurka, direktora Nacionalnog antiterorističkog centra Nikolasa Rasmusena, upravnika Odjeljenja za borbu protiv narkotika Chucka Rosenberga i zamjenika državnog sekretara za političke odnose Thomasa A. Shannona.

Upravo je ime Thomasa A. Shannona posebno zanimljivo u kontekstu dešavanja na Balkanu I sankcija Miloradu Dodiku. Shannon je naime nadređen, praktično direktni šef, Hoyta Briana Yeea, kojeg je, uz aktuelnu ambasadoricu SAD, Milorad Dodik označio glavnim krivcem za njegovo stavljanje na crnu listu SAD.

Trump je odlučio da ovim osobama ponudi ostanak na pozicijma kako bi se osigurao kontinuitet utvrđene američke politike.

Related posts