Ruska “grijačica kreveta” garantuje zdrav san

Mlada žena iz Moskve došla je na ideju kako da dodatno popravi svoj kućni budžet. Naime, ona je počela da se oglašava kao “grijačica kreveta”, gdje garantuje da će im krevet napuniti pozitivnom energijom, nakon čega će oni imati zdrav san.

Viktorija Ivačjova naplaćuje grijanje kreveta 82 dolara za noć, a postoji opcija i mjesečne usluge, koju naplaćuje 1.700 dolara. I dok bi mnogi mislili da je riječ o bizarnoj ideji, Ivačjova kaže da već ima 10 mušterija te da neke klijente mora i odbiti.

Ona je veoma popularna u ruskim medijima ovih dana, a čak planira da oformi tim “grijačica kreveta” kako bi uspjeli da odgovore na sve veći broj zahtjeva.

Ona kaže da to i nije neka novina. Naime, prije nekoliko godina pojavile su se žene koje su grile i mazile ljude kojima je bio neophodan ljudski dodir. Viktorijina ideja je nešto drugačija jer je kontakt klijenta i “grijačice kreveta” strogo zabranjen. Viktorija insistira da je njeno pravilo da klijent može biti u sobi gdje se nalazi krevet, ali da ne smije ostvariti bilo kakav kontakt s njom.

Uz sebe uvijek nosi alarm u slučaju da dođe do nemilih scena. Dakle, kako uopšte izgleda jedan njen angažman? Ona kaže – vrlo jednostavno. Sve počinje tako što klijent popuni zahtjev na njenoj veb-stranici, a zatim se ugovara angažman. Ukoliko klijent pristane na sve njene uslove, ona odlazi na zakazanu sesiju grijanja kreveta.

Angažman se ugovara uglavnom prije nego što klijent legne u krevet, i Viktorija kaže da joj je uglavnom potrebno sat vremena da ugrije krevet. Naravno, dozvoljena je priča sa klijentom, pa joj tako on može ispričati o svojim problemima, “olakšati dušu”, pa tako ona dođe i kao jedan vid psihoterapeuta. Kad istekne sat vremena, ona uzima svoj novac i odlazi.

Vrlo jednostavno. Ipak, Viktorija insistira na tome da ona ne naplaćuje grijanje kreveta, nego zapravo pozitivnu energiju koju ona prenese na klijenta. Dodaje da nakon kratkog razgovora sa klijentom ona njemu daje neke pozitivne prijedloge kako da promijeni svoj život i učini ga boljim.

Dodaje da je jedan od njenih prvih klijenata ispoljavao znakove depresije kad ga je upoznala, ali nakon prespavane noći u krevetu koji je ona ugrijala klijent se preporodio. Sjećam se da me odmah ujutro nazvao i rekao:

“Vika, ti si magična. Čim sam se probudio, osjetio sam volju i želju za životom”, kaže Viktorija.

Ona priznaje da su njeni klijenti prvenstveno samci, muškarci bez porodice. Ali, naravno, ako je nazove i žena – ona rado prihvati i njen poziv. Ako se zapitate kako je uopšte ova Moskovljanka došla na ideju za ovako neobičan posao, Viktorija kaže da je ideju dobila čitajući knjigu ruskog autora Anatolija Mariengofa.

Naime, u toj knjizi je pročitala da je Sergej Jesenjin plaćao daktilografkinju koja je svako jutro dolazila i naga ležala na krevetu kako bi mu ugrijala krevet. Cijeli ritual je imao za cilj da dobije inspiraciju za svoje pjesme, a to je inspirisalo i Viktoriju da pokrene službu profesionalnih “grijačica kreveta”.

Shvatila je da odmah mora da pokrene svoju veb-stranicu i posao je jednostavno procvjetao. Ipak, kako tvrde ruski mediji, i neki londonski hoteli nude slične ponude. Naime, oni nude uslugu osobe koja u termalnom odjelu legne u krevet i ugrije ga za oko desetak minuta. Ipak, ova usluga u hotelima je besplatna.

Related posts