Rondon stravično slomio nogu McCarthyju i briznuo u plač

Veznjak Evertona James McCarthy pretrpio je jednu od najtežih povreda u sportu, a to je dvostruki lom noge. Reprezentativac Irske je stravičnu povredu doživio u meču između Evertona i West Bromwich Albiona (1:1), a faulirao ga je Salomon Rondon koji je briznuo u plač nakon što je vidio kakva je nesreća zadesila McCarthyja.
Rondon je trčao prema lopti u namjeri da je šutira, a McCarthy je u posljednji čas postavio svoju nogu te je tom prilikom zadobio tešku povredu.

Odmah po udarcu u nogu protivnika Rondon je nervozno dozivao sudiju i doktore da ukažu pomoć povrijeđenom Ircu. Rondon je potom briznuo u plač, a tješili su ga njegovi saigrači kao i trener Alan Pardew.

McCarthy je dugo čekao na povratak u Everton, jer je sve do decembra izbivao s terena zbog povrede lože. Nažalost, njegov četvrti nastup u Premiershipu po povratku u postavu Karamela bio je vrlo neugodan i sada slijedi velika pauza.

“Apsolutno sam slomljen. Rivalstva se zaboravljaju kada kolega doživi tako nesretnu povredu. Zaista se nadam da ćeš uskoro zaigrati McCarhty”, napisao je razočarani Rondon na Twitter profilu nakon utakmice.

Povreda se desila u 57. minuti nakon čega je McCarthy napustio teren, a zamijenio ga je Wayne Rooney. U tim momentima WBA je vodio rezultatom 1:0, a na kraju je Everton uspio postići gol i osvojiti bod.

https://youtu.be/0WA_AdL641w

klix.ba

Related posts