Robert Prosinečki ostaje na klupi Zmajeva, dobio podršku čelnika saveza

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održao hitan sastanak na kojem je donesena odluka da Prosinečki ostane na poziciji selektora reprezentacije BiH.

Podsjetimo, Prosinečki je nakon poraza u Armeniji (4:2) prije nekoliko mjeseci podnio ostavku koju Izvršni odbor NS BiH nije usvojio, a očito se stav među članovima rukovodećeg tijela saveza nije promijenio ni nakon što je porazom u Grčkoj (2:1) nogometna reprezentacija BiH ostala bez plasmana na Euro kroz kvalifikacije.

Izvršni odbor NS BiH danas je donio sljedeće zaključke:

– Selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine.

– Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NS BiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NS BiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednjih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine.

– Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO NS BiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na Euro 2020. godine.

Zmajevi će plasman na Euro tražiti kroz baraž Lige nacija, a do kraja kvalifikacija odigrat će susrete protiv Italije u Zenici i u Vaduzu protiv Lihtenštajna.

Prosinečki će voditi ekipu sa klupe na tim duelima, a potom će voditi ekipu i u baražu ukoliko NS BiH u međuvremenu ne donese drugačiju odluku.

Related posts