Rifet Kapić na meti kluba iz Serije A

Kako navodi Calciomercato, bivši junior FK Sarajevo Rifet Kapić nalazi se na meti italijanske Genoe koja prati njegove igre te je moguće da će ga pokušati dovesti u svoje redove.

Ovaj fudbaler porijeklom iz Cazina važi za jednog od najboljih igrača u Sloveniji, a trenutno nastupa za ekipu Gorice koja nakon deset odigranih utakmica zauzima treću poziciju u Prvoj ligi.

U dosadašnjem toku prvenstva Kapić je imao zapažen učinak, pri čemu je postigao tri pogotka u prvenstvu, odnosno sedam u svim takmičenjima, a takve igre nisu prošle nezapaženo, što potvrđuje interes ekipe u kojoj trenutno nastupa još jedan bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Kapić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za klub iz rodnog grada FK Krajina, a nakon kraćeg angažmana u Hrvatskoj i Češkoj u februaru 2016. godine pridružio se ekipi iz Slovenije. Treba dodati i to da su ga i ranije pratili pojedini klubovi iz Serije A.

Ranije je u izjavi za portal Klix.ba istakao kako mu je želja da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine te je dodao kako ga Slovenci već sada žele vidjeti u nacionalnom dresu.

Related posts