Reprezentacija BiH u martu protiv Bugarske i Senegala

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki potvrdio je da će BiH u martu mjesecu odigrati još dvije prijateljske utakmice.

On je u intervjuu za Sportske.ba kazao da planira posjetiti standardne bh. igrače koji igraju za reprezentaciju, a nastupaju u Evropi, te da će na njih računati u novim, prijateljskim odmjeravanjima snaga.

“Već sad u martu igramo s Bugarskom i Senegalom. S Bugarima igramo 23.marta u Sofiji, a mislim 27.03.sa Senegalom u Francuskoj. Još ne znam gdje tačno”, otkrio je Prosinečki.

Martovski termin je i FIFA-in zvanični termin za odigravanje reprezentativnih utakmica, stoga hrvatski stručnjak na klupi BiH planira pozvati najbolje igrače koje Bosna i Hercegovina ima u ovom trenutku.

Kazao je i da će gledati utakmicu knock-out faze omladinske Lige šampiona, između Željezničara i Atletico Madrida koji će se igrati na sarajevskoj Grbavici.

Podsjećamo, Prosinečki je debitovao na klupi Zmajeva 28. januara u prijateljskom susretu protiv SAD-a, gdje je bilo 0:0, a tri dana kasnije je u SAD-u poražen od Meksika sa 1:0, također u prijateljskom susretu.

Related posts