Real Madrid podržao veliki projekat FIFA-e: SP za klubove s 24 ekipe je privlačno

Jedan od direktora Real Madrida Emilio Butragueno kazao je da je Kraljevski klub pozitivno reagovao na novi prijedlog FIFA-e za učešće na klupskom prvenstvu svijeta koje bi se trebalo održavati od 2021. godine.
Plan FIFA-e je da od pomenute godine organizuju takmičenje na kojem će učestvovati 24 kluba, a prema prvim informacijama, nagradni fond od 100 miliona eura trebao bi biti privlačan svakom klubu.

Iz FIFA-e su sve više i više zainteresovani da se maksimalno posvete ovom takmičenju, a navodno su mediji i sponzori odmah pokazali veliko interesovanje i krajnja zarada za sve učesnike bi bila ogromna.

Butragueno je kazao da su i navijači zainteresovani za ovog takmičenje i da će biti zanimljivo vidjeti duele najboljih timova svijeta.

“Smatramo da bi navijači bili veoma zainteresovani za ovo takmičenje, a i nama je veoma privlačno. To će biti takmičenje najboljih timova Evrope i drugih kontinenata i vjerujemo da će navijačima biti interesantno vidjeti duele sa najboljim timovima Evrope”, rekao je Butragueno.

Prve informacije govore da bi se ovo takmičenje organizovalo svake druge godine u junu ili julu.

Related posts