Razlog nesvakidašnji: Susret Krajine i Ključa prekinut u 11. minuti

U susretu 19. kola Druge lige FBiH grupa Zapad snage su na stadionu u Cazinu odmjerili Krajina i Ključ, a susret je prekinut već u 11. minuti i nije nastavljen.

Razlog je nesvakidašnji, bez obzira što živimo u zemlji u kojoj je apsolutno sve moguće, pa i to da gosti u Cazin dođu sa sedam igrača i predstavnikom kluba.

Domaći su to iskoristili te već nakon deset odigranih minuta imali vodstvo od 2:0. U četvrtoj minuti pogodio je Sandi Nuhić, a šest minuta kasnije Ermin Mizić.

Minut kasnije gostujući golman Dinko Jakupović se povrijedio i nije mogao nastaviti meč. S obzirom da su tada gosti ostali sa šest igrača, glavni sudija Rašid Hašić je prema pravilima nogometne igre prekinuo meč, a isti će biti registrovan 3:0 u korist Krajine.

“Utakmica organizovana u skladu sa Propozicijama takmičenja NS F BiH i Pravilnikom o takmičenju NS BiH. Izvršena identifikacija igrača, gosti su nastuplili sa 7 igrača, i u 11 min igre se povredio vratar gostiju ,koji nije mogao nastaviti utakmicu, nakon 5 min. čekanja sudija trajno prekinuo utakmicu kod rezultata 2 : 0 za domaću ekipu”, stoji u izvještaju delegata Mersada Mujagića iz Bihaća. – piše sportsport.ba

Related posts