Rasprodane sve ulaznice za utakmicu BiH – Belgija, cijene na crnom tržištu do 350 KM

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. oktobra će na stadionu Grbavica dočekati reprezentaciju Belgije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a karte koje su puštene u slobodnu prodaju prodane su nakon samo jednog dana, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Za utakmicu protiv Belgije štampano je 10.300 ulaznica, s tim da je u slobodnu prodaju pušteno blizu 5.000, dok je Nogometni savez Belgije dobio 675 ulaznica, pri čemu će gostujući navijači na raspolaganju imati ukupno 550 za meč protiv BiH.

Iz ovlaštene partnerske agencije Centrotours potvrđeno nam je da na slobodnom tržištu nema više karata te da navijači putem ove agencije više ne mogu kupovati karte, a također su i dodali kako je interesovanje za utakmicu bilo nezapamćeno.

Podsjećamo, ulaznice za meč koji se igra 7. oktobra puštene su u prodaju po cijenama od 30 KM za tribine sjever i istok te 20 za južnu tribinu, s tim da je njihova trenutna cijena na crnom tržištu puno viša. Naime, cijene na internetu već sada dostižu 350 KM za južnu tribinu, što je 17,5 puta više od one za koju je kupljena.

S druge strane, za sjevernu i istočnu tribinu mogu se pronaći ulaznice od 80 KM, a najjeftinija ulaznica koja se može pronaći na crnom tržištu košta 70 KM za sjevernu i istočnu tribinu.

Related posts